2.3.47.2, 2017-10-10 18:26:25

Volkswagens laddhybrider

Det bästa av två världar.

Förmånligt bra på det mesta

Laddhybriden drivs av två motorer, en el- och en förbränningsmotor som jobbar tillsammans. Men till skillnad från traditionella hybrider, kan batteriet laddas både vid körning och via ett eluttag. Den kan köras upp till 50 km på ren eldrift. Vid längre sträckor tar förbränningsmotorn över. Lågt förmånsvärde och låg milkostnad gör den till tjänstebilsförarens favorit.

G-kraft möter e-kraft.

G-kraft möter e-kraft.

Att prova laddhybridens GTE-läge för första gången är en riktig humörhöjare. Både el- och bensinmotorn samverkar och ger en hisnande upplevelse som garanterat kommer få dig att känna vad äkta körglädje är.

 • Snabbhet som gör skillnad

  Att sitta bakom ratten på en laddhybrid från Volkswagen är en helt ny körupplevelse. Pigg och energisnål i staden. Snabb och urstark när du lämnar den. GTE kombinerar elbilens pigghet med prestandan från en GTI.

  Golf GTE

  Acceleration 0-100 km/h: 7,6s
  Maxfart 222 km/h
 • Laddas medan du kör

  I sann Volkswagen-anda kombinerar laddhybriden GTI-prestanda med hög effektivitet på ett smart sätt. Med bromsenergiåtervinning laddas batteriet medan du kör. När du släpper gaspedalen ställs elmotorn om och laddar batteriet. Helt naturligt och helt automatiskt.

  Passat GTE

  Bränsleförbrukning (Blandad körning) 0,17 l/mil
  CO2-utsläpp (NEDC) 39 g/km
 • Kontroll på dina villkor

  Laddhybriden är inte bara snabb och effektiv. Den är smart också. Den intelligenta hybriddriften sköter sig själv, men ger dig även full kontroll över energianvändning och körlägen om du så vill. Med flera körlägen och stor pedagogisk display blir det lika kul att köra effektivt som att köra snabbt.

 • Frihet bakom ratten

  I vardagen till och från jobbet kör du 100% på el. Behöver du köra långt så har laddhybriden en svårslagen räckvidd. Hur? Jo genom att el- och förbränningsmotorn jobbar tillsammans. Under gynnsamma förhållanden kan Passat GTE köras från Jokkmokk till Stockholm på en tank.

  Passat GTE

  Räckvidd eldrift Upp till 50 km
  Räckvidd hybrid Upp till 1140 km

Bilägande på
en ny nivå.

Pålitligt Trygg Smart
 • Pålitligt

  Tack vare kombinationen av el och bensinmotor, kommer du alltid fram dit du ska. Och bilen startar även om batteriet skulle vara tomt.

 • Trygg

  Volkswagen ger hela åtta års garanti på batteriet. Elmotorn har dessutom lång livslängd och slits betydligt mindre än förbränningsmotorer. Därför är laddhybriden ett minst lika tryggt val som en bil med förbränningsmotor.

 • Smart

  Volkswagens laddhybrider är alltid uppkopplade och har mängder med smarta funktioner. Med appen e-remote har du alltid koll på energianvändning, körstatistik och batteristatus. Var du än är. Du kan också fjärrstyra laddning och kupévärme med mera.

Lätt att ladda.
Enkel att köra.

Översikt Ladda hemma Ladda borta BluePower
 • Översikt

  Att ladda en laddhybrid från Volkswagen är lika enkelt som att tanka. Med medföljande laddningskablar kan du enkelt ladda din bil på publika laddplatser och vid behov från ett vanligt eluttag hemma. Hela tiden har du full kontroll på batteriets laddning med Volkswagens e-remote app.

 • Ladda hemma

  Det säkraste och snabbaste sättet att ladda din bil är att installera en laddbox i ditt hem. Laddningen blir både smidigare och snabbare. Inbyggda säkerhetsfunktioner gör dessutom att du kan känna dig helt trygg. Laddar du över natten så är din bil körklar på morgonen. Skulle du inte ha tillgång till en laddbox kan du ladda med den medföljande EVSE-kabeln.

  Med en praktisk laddbox (tillval), som installeras av elektriker, förkortas laddningstiden med upp till 1 timme. Dessutom kan du förprogrammera den att ladda när elen är som billigast.

  Fullt laddad ca 1 4 h
  Fullt laddad ca 2 2 h
 • Ladda borta

  Antalet publika laddstationer växer för varje dag. Vid dessa kan du ladda din bil enkelt medan du gör ärenden eller när du kör längre sträckor. Du laddar alltid din laddhybrid med en effekt på 3,7 kW.

  Hitta laddningsstationer här

  Fullt laddad ca 3 2 h
  Fullt laddad ca 4 2 h
 • BluePower

  Volkswagen och vindkraftbolaget OX2 har tagit fram ett unikt erbjudande för dig som vill ladda din elbil eller laddhybrid med ren el. Elen kommer från vindkraftverken på Fallåsberget i Ockelbo kommun och är märkt med Naturskyddsföreningens märke Bra Miljöval.
  Läs mer om BluePower här

En bil alla tjänar på.

Att köra en laddhybrid är inte bara bra för miljön. Det är också förvånansvärt förmånligt ekonomiskt. Tar man hänsyn till helheten är den betydligt billigare att äga och köra än man kan tro. Som tjänstebilsförare drar du dessutom nytta av låga förmånsvärden samt låg milkostnad.

Privatperson Tjänsteförmån
 • Golf GTE

  5 år Skattebefrielse 1
  4,80 kr/mil Energikostnad 2
  20 000 kr Supermiljöbilpremie 3

  Passat Sportscombi GTE

  5 år Skattebefrielse 1
  4,90 kr/mil Energikostnad 2
  20 000 kr Supermijöbilspremie 3

  Exemplen gäller standardutrustade bilar.

  1 Supermiljöbilarna är undantagna från fordonsskatt i 5 år. En administrativ avgift tas dock ut av Skatteverket första året.
  2 Energikostnaden är uträknad baserat på elpris på 1,50 kr / kWh, ett bensinpris på 13.50 kr/l och blandad körning till 50% på el. Förbrukning och energikostnad kan variera beroende på körstil, temperatur, mm.
  3 Supermiljöbilspremien är en begränsad premie som utges av svenska staten. För närvarande är supermiljöbilspremien för elbilar 40 000 kr och 20 000 kr för laddhybrider.

 • Golf GTE

  963 kr/mån Förmånsvärde, netto 4
  4,80 kr/mil Energikostnad 5

  Passat Sportscombi GTE

  1121 kr/mån Förmånsvärde, netto 4
  4,90 kr/mil Energikostnad 5

  Exemplen gäller standardutrustade bilar.

  4 Indikativt förmånsvärde netto per månad exklusive bränsle vid 50% marginalskatt. För exakt förmånsvärde se www.skv.se.
  5 Energikostnaden är uträknad baserat på elpris på 1,50 kr / kWh, ett bensinpris på 13.50 kr/l och blandad körning till 50% på el. Förbrukning och energikostnad kan variera bland annat beroende på körstil, och temperatur.