2.3.47.2, 2017-10-10 18:26:25

Volkswagens elbilar

100 % Volkswagen. 100 % fossilfritt.

Våra elbilar.

Tack vare att fullt vridmoment finns tillgängligt direkt och hela tiden, kan elbilen accelerera omedelbart, steglöst och ljudlöst. En riktigt rolig bil med andra ord.

Det här är bilar som inte förbrukar en droppe fossilt bränsle och som kan laddas vid alla funktionsdugliga, korrekt installerade eluttag. Något det finns många fler av än bensinstationer. Dessutom kräver de betydligt mindre service än en traditionell bil. Och eftersom fullt vridmoment finns tillgängligt hela tiden kan elbilen accelerera omedelbart, steglöst och framförallt ljudlöst.

Ta tillbaka körglädjen.

Ta tillbaka körglädjen.

Det händer något alldeles speciellt första gången du trycker på gaspedalen i en elbil. En barnslig, nästan löjlig förtjusning som är svår att motstå. Att upplevelsen är helt ljudlös gör inte saken sämre. Återupptäck körglädjen redan idag.

 • En piggare körupplevelse

  Att köra elbil är som att köra en vanlig bil – men bara nästan. Du kommer snart att upptäcka att våra elbilar är otroligt pigga och accelererar lika snabbt som tyst. Eftersom elmotorn ger full kraft redan från stillastående, är e-Golf lika snabb från 0-60 km/h som  Golf GTI.

  Acceleration 0-60km/h

  e-Golf ca 4,2 s
  e-up! ca 4,9 s
 • Njut av tystnaden

  Första gången du sätter dig bakom ratten i en elbil kommer du känna skillnaden. Du kan prata med dina passagerare utan att behöva höja rösten. Eller bara sitta tysta och njuta av tystnaden och lugnet.

 • Effektiv.
  Utan att det märks

  Våra elbilar har ett avancerat men otroligt lättanvänt energiåtervinningssystem. När du släpper gaspedalen och bromsar, omvandlar elmotorn bromsenergin till el och laddar upp batteriet. Allt sker naturligt och automatiskt.

  e-Golf

  • 0 g CO2/km
  • Upp till 190 km räckvidd.
  • 3 Körlägen
 • Uppkopplad.
  På dina villkor

  Med appen e-remote kan du enkelt se laddningsnivån, aktuell räckvidd, hur lång laddningstid som återstår och värma upp kupén innan resan.

Enkelt bilägande.

Enkel Framtidssäker Smart
 • Enkel

  Eftersom färre saker kan gå sönder på en elbil än i en vanlig, är servicen smidigare och bilen blir enklare att äga. Dessutom får du både batterigaranti, smarta appar och statistik till din hjälp vilket gör körningen ännu enklare och roligare.

 • Framtidssäker

  Vi ger hela åtta år eller 16 000 mils garanti på batteriet. Elmotorn har dessutom lång livslängd och slits betydligt mindre än förbränningsmotorer. Men det finns alltid utrymme för förbättringar. Volkswagen driver på utvecklingen med ihärdig forskning.

 • Smart

  Alla våra elbilar är uppkopplade och erbjuder mängder med smarta funktioner. Med Volkswagen Car-Net och appen e-remote har du alltid full kontroll på energianvändning, körstatistik och batteristatus – var du än är. Du kan också fjärrstyra laddning och kupévärme med mera.

Lätt att ladda.
Enkel att köra.

Översikt Ladda hemma Ladda borta
 • Översikt

  Att ladda en elbil från Volkswagen är lika lätt som att tanka. Tack vare de två medföljande laddningskablarna och det flexibla CCS-systemet kan du ansluta via kontakter för vanlig hemma-el såväl som snabbladdningsstolpar på stan.

  Och med Volkswagens e-remote app har du alltid full koll på batteriets laddningsnivå, var du än befinner dig.

 • Ladda hemma

  Det säkraste och snabbaste sättet att ladda din bil är att installera en laddbox i ditt hem. Laddningen blir både smidigare och snabbare. Inbyggda säkerhetsfunktioner gör dessutom att du kan känna dig helt trygg. Laddar du över natten så är din bil körklar på morgonen. Har du inte tillgång till en laddbox kan du ladda med den medföljande EVSE-kabeln.

  Fullt laddad ca 1 9-13 h
  Fullt laddad ca 2 6-8 h
 • Ladda borta

  Antalet publika laddstationer växer för varje dag. Vid dessa kan du ladda din bil enkelt under tiden du gör ärenden eller när du ska köra en längre sträcka. Effekten på laddarna varierar, men på snabbladdningsstationer kan du ladda med en effekt på upp till 50kW.

  Hitta laddningsstationer här

  Fullt laddad ca 3 6-8 h
  Laddad ca 4 30 min

En bil alla tjänar på.

Att köra en elbil är inte bara bra för miljön. Det är också förvånansvärt förmånligt ekonomiskt. Tar man hänsyn till helheten är den betydligt billigare att äga och köra än man kan tro. Som tjänstebilsförare drar du dessutom nytta av låga förmånsvärden.

Privatperson Tjänsteförmån
 • e-up!

  5 år Skattebefrielse 1
  2 kr/mil Energikostnad 2
  40 000 kr Supermiljöbilpremie 3

  e-Golf

  5 år Skattebefrielse 1
  2 kr/mil Energikostnad 2
  40 000 kr Supermijöbilspremie 3

  Exemplen gäller standardutrustade bilar.

  1 Supermiljöbilarna är undantagna från fordonsskatt i 5 år. En administrativ avgift tas dock ut av Skatteverket första året.
  2 Uträkningen är baserad på ett elpris på 1,50 kr/kWh och blandad körning. Förbrukning och energikostnad kan variera beroende på körstil, temperatur, mm.
  3 Supermiljöbilspremien är en begränsad premie som utges av svenska staten. För 2015 är supermiljöbilspremien 40 000 kr. För 2016 är supermiljöbilspremien föreslagen att sänkas till 20 000 kr, riksdagsbeslut väntas i början av december 2015.

 • e-up!

  688 kr/mån Förmånsvärde 4
  2 kr/mil Energikostnad 5

  e-Golf

  933 kr/mån Förmånsvärde 4
  2 kr/mil Energikostnad 5

  Exemplen gäller standardutrustade bilar.
  4 Indikativt förmånsvärde netto per månad exklusive bränsle vid 50% marginalskatt. För exakt förmånsvärde se www.skv.se.
  5 Uträkningen är baserad på ett elpris på 1,50 kr/kWh och blandad körning. Förbrukning och energikostnad kan variera beroende på körstil, temperatur, mm.

10 vanliga frågor
om elbilar.

Kommer elbilar slå igenom?

Moderna batterier är högpresterande och utvecklas hela tiden. Oljan, däremot, sinar, vilket kommer pressa upp priserna ännu mer. Elbilar är inte bara miljövänligare, utan också hållbarare och bekvämare. Och driftkostnaderna för en elbil är redan idag lägre än för en traditionell bil.

Hur miljövänlig är min elbil?

Ju större mängd ren el du använder, desto miljövänligare är elbilen att köra. Om all el kommer från förnybara källor är den helt utsläppsfri. Genom vårt samarbete med OX2 kan vi erbjuda våra kunder garanterat ren el via vindkraft. Volkswagen investerar i utvecklingen av vind-, vatten- och solenergi.

Hur lång är livstiden på batteriet?

Volkswagen använder den beprövade litiumjon-teknologin. Högkvalitativa komponenter garanterar att dessa batterier är funktionsdugliga lika länge som bilen. Dessutom erbjuder Volkswagen åtta år garanti på sina högspänningsbatterier.

Batteriteknologin utvecklas hela tiden, vore det inte bättre att vänta?

De batterier som Volkswagen erbjuder idag når en nivå som gör dem fullt användbara i vardagen. Både vad gäller kostnad samt prestanda.

Hur säker är elbilen?

De är lika pålitliga och säkra som alla andra Volkswagen-bilar.

Var lämnar jag min elbil för service?

Allmänna reparationer, service och diagnos erbjuds hos alla certifierade Volkswagen-återförsäljare.

Elbilar är tysta. Är det inte farligt för fotgängare?

Jo. Därför övervägs en lagstiftning om att införa en ljudgenerator i alla elbilar som simulerar körljud. Många elbilar är reda utrustade med den här teknologin. Vid en viss hastighet är däckljuden dock tydligt hörbara, även i stadstrafik.

Finns det tillräckligt med laddningsstolpar?

De blir fler varje månad. Och det kommer att fortsätta att växa i takt med att antalet elbilar ökar. Det går att jämföra med den snabba utvecklingen av bensinstationer under 1900-talet. Många förare kommer också omvandla eluttaget hemma till en privat laddningsstation.

Är elbilar verkligen lika bra som en traditionell Volkswagen?

Elbilar från Volkswagen är säkra, roliga och kostnadseffektiva. Man behöver inte kompromissa med något när man köper en elbil.

Vad händer om man får ”elstopp”, dvs som ett bensinstopp fast med en elbil?

Om bilen är laddad innan färden kommer det vara lika sällsynt med ”elstopp" som med bensinstopp. Men, ifall det ändå händer bjuder vi på två fria bärgningar.