2.3.47.2, 2017-10-10 18:26:25

Vi fortsätter elektrifiera Sverige.

I somras startade vi vårt arbete med att elektrifiera Sverige. Alla som skaffade en laddbar Volkswagen fick en laddbox installerad utan att det kostade dem något extra. Det blev hela 3 000 nya platser runt om i Sverige att ladda bilar på.

Från och med 1 januari 2018 tar regeringen över stafettpinnen och ger ett bidrag till alla som installerar en laddbox. Det gör att du kommer möta ännu fler av våra laddbara bilar på vägarna framöver. Och du känner igen dem på de karaktäristiska varselljusen som på fler än ett sätt gör Sverige ljusare.

Här hittar du våra tysta, laddbara bilar i alla storlekar, både laddhybrider och rena elbilar. Med dem fortsätter vi elektrifiera Sverige. För att vi är Volkswagen.

Laddbara modeller.

Elbil eller Laddhybrid?

Elbil.

Elbilen förbrukar inte en droppe fossilt bränsle och kan laddas via ett vanligt eluttag. Tack vare att fullt vridmoment finns tillgängligt direkt och hela tiden, kan elbilen accelerera omedelbart, steglöst och ljudlöst. En riktigt rolig bil med andra ord.

Upptäck elbilen

Laddhybrid.

Sportig, kraftig och förmånlig. Laddhybriden drivs av två motorer: En el- och en förbränningsmotor som jobbar tillsammans. Men till skillnad från traditionella hybrider kan batteriet laddas både vid körning och via ett vanligt eluttag.

Upptäck laddhybriden

Elbil
 
Laddhybrid
Elmotor

Motor

Elmotor + Bensin
Upp till 300 km

Räckvidd

Upp till 1140 km
Endast inspektion

Service

Traditionell service
0 g/km

CO2 utsläpp

0-38 g/km
5 år skattefritt

Supermiljöbil

5 år skattefritt

Rolig att köra

Vi tror på framtiden och den är elektrisk.

Laddbara bilar spelar en viktig roll när klimatmålen för 2030 ska uppnås.

Vi på Volkswagen har en uttalad ambition att bli världsledande på eldrift. Stora ord kanske, men inte utan handling. Redan idag har vi laddbara bilar i alla storlekar, till exempel laddhybriden Passat GTE som är Sveriges mest köpta supermiljöbil. De närmaste åren kommer vi lansera ett flertal nya modeller, och vårt mål är att om bara fem år ska majoriteten av de bilar vi säljer i Sverige vara laddbara.

Att kunna åka med på resan mot en ny elektrifierad värld ska inte vara förunnat ett fåtal. Vi har alltid jobbat för att göra den senaste tekniken tillgänglig för så många som möjligt. Övergången till el som drivmedel är inget undantag.

Sverige vill köra mer på el, precis som vi. Därför är vår plan självklar: Vi elektrifierar Sverige.

För att vi är Volkswagen.

Hitta närmaste återförsäljare.